Rain's World

Hello! Wallo!

Assalamualaikum! Hi I'm Rain. Welcome to My Kpop Town. Im Multifandom and EXO-L. Gomawo! You'r be pleased to be here
HYUN WOO's Crush





Entries About Linkies Stuff


Check you time

Walking Talking

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.
Just Wrote and Click SEND
You'r be pleased to be here




Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   


TUTORIAL -youtube-music-player(Box play & pause)

yaa .. seperti yang dijanjikan ye 
ain nak buat tutorial , but bukan tutor sangad :D 
just nak gebantuin kalian .. hahah

Korank pergi kat lagu YOUTUBE korang dan tick EMBED


haha :D
kotak yang dimerahkan dari MISS LULU ni ,(berbahasa indonesia)
korang tengok , kalau kowang buat youtube music player biesa yg panjang tu ,
dia kene tick bwh je kan ,

yang ni kene 2 , First and the last ...
so ,
dah copy code cam kat gambar tu,
korank
bukak

Dashboard>>Design>>Add Gadget>>HTML/Javascript
kemudian kamu paste kode dibawah ini di dalam kotak HTML/Javascript
<a style="display:scroll;position:fixed;bottom:5px;right:5px;" href="#" title="MP3">Kode Youtube</a>
nah kan biasanya kode Youtube itu seperti ini:

Ini yg harus korank Ganti:
<object width="560" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/JYOmzqLyFa4?version=3&amp;hl=en_US&am;rel=p0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/JYOmzqLyFa4?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed>

Merah: width= 30, height= 25
Biru : ganti dengan kata FalseE
Pink : delete dan ganti dengan kode ini: 


autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xcc2550&amp;color2=0xe87a9f

sehingaa kodenya jadi cmni ,

<a style="display:scroll;position:fixed;bottom:5px;right:5px;" href="#" title="MP3"><object width="30" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/JYOmzqLyFa4?autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xcc2550&amp;color2=0xe87a9f"></param><param name="allowFullScreen" value="false"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/JYOmzqLyFa4?autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xcc2550&amp;color2=0xe87a9f" type="application/x-shockwave-flash" width="30" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="false"></embed>
</a>

Psss/ OREN tukar dengan warna kesukaan korang lehh :D